Klein Dávidnak és Varga Csabának az akklimatizációs körök alkalmával az oxigénhiány és a szélsőséges környezeti viszonyok mellett a felmerülő étvágytalanság, stressz, fáradékonyság problémájával is meg kell küzdeniük, emellett immunerősítésre is szükségük van. Dávid és Csaba megkérdezte a Kalifa csapatát, hogy mit javasolnak nekik: melyik Kalifa terméket érdemes fogyasztaniuk, hogy mérsékelni tudják a felmerülő tüneteket? A Facebook oldalunkon futó játékunkhoz ebben a cikkünkben megtalálod a segítséget! 🙂

Örömteli egészség: KALIFA MANDULA
A mandula jó B1-, B2- és B6- és E-vitamin forrás. Ásványi anyagok közül jelentős mennyiségű káliumot, kálciumot, magnéziumot és foszfort tartalmaz. Nyomelemek közül a vas, mangán, cink tartalma kiemelendő. A belső, barna maghéj antioxidáns-tartalma védi meg a magbél olaját a légköri oxigéntől és megavasodástól, értékes volta miatt nem célszerű eltávolítani, ráadásul ízletes is. Tanulmányok szerint rendszeres fogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedéseket.Fogyaszthatjuk a méregtelenítő folyamatok serkentésére, ellenálló képességünk és immunrendszerünk erősítésére. Cinktartalmánál fogva serkenti a sebgyógyulást. Vastartalma miatt javasolt lábadozás vagy vérképzési gondok esetén. Napi egy marék mandula biztosítja az ásványi anyag-, vitamin- és fehérjeszükségletet.
B2 vitamin: az egészséges bőrért, hajért, körmökért és a pajzsmirigy szabályozásában is elengedhetetlen.
Örömteli egészség: KALIFA ASZALT SZILVA
A szilva az egyik legelterjedtebb és legkedveltebb gyümölcs, melyet kellemes íze mellett, magas vitamin, ásványi anyag és rosttartalmának köszönhet. Elsősorban magas az A-,C-, E- vitamin tartalma, ezért számos betegség megelőzésében segíthet. Étvágynövelő. Ásványi anyagok közül káliumban, foszforban és cinkben is gazdag gyümölcs, ennek köszönhetően például a depresszió leküzdésében is fontos szerepet játszhat.
Az egyik legjobb természetes vértisztítónk, csökkenti a vérnyomást és a vér koleszterin szintjét. Mindezek mellet a szilva tartalmazza a legnagyobb mennyiségű antioxidánst az egyéb gyümölcsök és zöldségféle közül. Végül, de nem utolsó sorban emésztésre gyakorolt jótékony hatása évszázadok óta ismert.
„Fáradságűző, regeneráló, frissítő kúrát is tarthatunk a szilvával. Kifejezetten nyugtató hatású. Nagyon fontosak az idegrendszer számára, segítik az agy anyagcseréjét, ezáltal segítik elő a megfelelő gondolkodást, tanulást, a memória működését….Szakértők szerint az egészség védelme és az immunrendszer erősítése érdekében naponta három aszalt szilvát fogyasszunk. További pozitívumai: hashajtó, vizelethajtó, szabályozza az emésztést, ugyanakkor rostban is rendkívül gazdag.”
Az aszalt szilva fontos klorogénsav forrás. A klorogénsav főleg zsírégető hatásáról ismert, de azt is kimutatták, hogy szorongásoldó hatással rendelkezik, csökkenti a stresszt, és támogatja az idegműködést.
Örömteli egészség: KALIFA NAPRAFORGÓMAG
Zsírtartalma értékes, mert gazdag forrása a telítetlen zsírsavaknak, főleg linolsav és olajsav található benne. Fontos szerepe lehet a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, mert e zsírsavak hozzájárulnak a vér koleszterinszintjének csökkentéséhez, és a vérnyomást is kedvezően befolyásolják. A napraforgómag kiemelkedő B1, B6-, B5- és E-vitamin-forrás. Ásványi anyagok közül pedig magnéziumot, szelént, mangánt, vasat, kalciumot és káliumot tartalmaz.
B1 vitamin: energiát generál, segíti a szénhidrátok elégetését, valamint létfontosságú szerepet tölt be az idegrendszer, az izmok és a szív normális működésében.
B5 vitamin: a felhasználható zsírok elégetését, és a mellékveséket, valamint az immun-, és idegrendszert is támogatja.
B6 vitamin: csökkentheti a magas vérnyomást és az asztmás tüneteket.
Erősíti az immunrendszert (a többi B-vitaminnal együtt alkalmazva).
A B-vitaminok között egyedi azzal a tulajdonságával, hogy a fehérjék, a lipidek és a szénhidrátok átalakításában is részt vesz.
E vitamin tartalmának köszönhetően mérsékli a kimerültség jeleit, hatásos segítség a krónikus fáradtság legyőzésében.