​CSÚCSON LENGYEL FERENC IS – MICSODA NAP!

2019-07-22: Július 19-én két csúcssikert zsebelt be a Kalifa Alpin Csapat!

Kedves Kalifa Rajongók!

Tényleg kifogytunk a szavakból, elképesztő, amit a Csapat teljesített. Lengyel Feri barátunk ugyan azon a napon, július 19-én mászta meg a 7134 méteres Lenin-csúcsot, amelyik napon Varga Csaba felért a 8080 méteres Hidden Peak csúcsára. Feri csak az alaptáborba visszaérkezve tudott hírt adni sikeréről a csapat vezetőjének, Sarhan Omarnak – a kommunikáció az egész expedíció alatt bizonytalanul működött.

Feri még július 16-án, kedden indult a csúcs felé, elmondása szerint nagyon fárasztó volt a csúcstámadás utolsó szakasza, a 6100 méteren kialakított 3-as táborból 10 órás mászással érte el a csúcsot (majd 6 óra kellett, hogy visszaérjen a hármasba), rengeteg hó nehezítette a haladást, ezért is van kevés csúcssiker idén a Leninen. Feri egy másik magyarral, Lenkei Zoltánnal együtt jutott fel a csúcsra. Ezúton is gratulálunk Zoltánnak a teljesítményéért!

Lengyel Ferenc és Héjja Bálint június 29-én indultak el a Liszt Ferenc repülőtérről, de útközben a csomagjaik elkeveredtek, így néhány napos csúszással érkeztek meg a Lenin-csúcs alaptáborába, ahol megkezdték az akklimatizációs folyamatot. Az eredeti terv, a Lenin-csúcs első magyar megsíelése Héjja Bálint betegsége miatt meghiúsult. Feri azonban úgy döntött, egyedül is folytatja az expedíciót. Bár tavaly már megmászta a Lenin-csúcsot, a 7134 méteres hegy kiváló elő-akklimatizációs csúcsként szolgál Feri őszi 8000-es expedíciójához.

GRATULÁLUNK FERI!

FERI, BÁLINT, CSABA – NAGYON BÜSZKÉK VAGYUNK RÁTOK! HAJRÁ KALIFA ALPIN CSAPAT!

PARTNEREINK: Hazajáró; Hópárduc Alapítvány; Magyar Hegymászó Oktatók Egyesülete (MAHOE); Csupasport; Dextramedia

*****Javítás*****
Lengyel Ferenc nem a C3-ból ért fel 16 óra alatt a csúcsra, ahogy az eredeti posztban szerepelt – ezt 10 óra alatt teljesítette. A csúcstámadás, majd a visszaereszkedés a 3-as táborba összesen 16 órás mászást jelentett.

Mit gondol a cikkünkről? Írjon hozzászólást!